Startsida > Högtider >

Kyrkbröllop

Allt gott för ert nya förbund!

Äktenskapet är en gåva från Gud. Vid vigseln lovar brudparet att älska varandra och att dela livets med- och motgångar med varandra. Äktenskapet är ett stort engagemang som fördjupar relationen mellan parterna.

I Helsingfors vigs årligen ca 2000 par. Brudparet väljer själv om de vill ha ett stort eller litet, festligt eller anspråkslöst bröllop. Vigseln kan förrättas med bara två vittnen närvarande eller inför hela släkten och vänskapskretsen. Det väsentliga är att brudparet upplever att detta är "deras fest".

En vigsel kan förrättas nästan var som helst, i kyrkan, hemma, i naturen eller på någon annan plats som ni lyckas locka prästen till. Helsingforsförsamlingarna har mer än 50 kyrkor och kapell som brudparet kan disponera gratis. Ni kan välja mellan den pampiga Domkyrkan eller Johanneskyrkan, den moderna miljön i Tempelplatsens eller Viks kyrka eller den intima atmosfären i Botbygårds kapell. Kyrkan kan vara den plats som ger er stora dag en värdig inramning och gör vigseln till ett minne för livet.

Också i Helsingfors har man infört s.k. vigseldagar och -nätter som hålls i kyrkan eller på någon annan plats som församlingen anvisat. Vid dessa evenemang kan man låta viga sig utan tids-reservation, naturligtvis förutsatt att brudparet kan uppvisa ett giltigt hinderlöshetsintyg.

Oberoende av om ni väljer ett stort eller litet bröllop vill er församling gärna hjälpa och stöda er på denna stora dag.