Tomasmässan

Svenska Tomasmässor i Johanneskyrkan tisdagar kl. 18.00.

TOMASMÄSSA TISDAG 24.10

Predikan av Maria Repo-Rostedt, liturg Ulf Skogström, musik Anders Ekberg. Efteråt téstund. Välkommen!

Höstens sista mässa firas 21.11.

PLANERINGS- och FÖRBÖNSMÖTE i Johanneskyrkans krypta tisdag 26.9 från kl. 16.15.

Tack för alla Moder Teresa-lappar. Observera dock att vår insamling av lapptäcken till Moder Teresas insamling avslutats eftersom nunnorna lämnat Finland. Skicka alltså inte mer lapptäcken till oss.

Om Tomasmässan:

Svenska Tomasmässan firas i samarbete med Johannes församling och församlingens tisdagsmässor i Johanneskyrkan. Tomasmässan har en egen pastor, anställd vid Gemensamt församlingsarbete och en planeringsgrupp som ansvarar för mässorna.

I planeringen och förverkligandet av mässan deltar många lekmän och mässan innehåller mycket musik. Man har före varje mässa möjlighet till bikt kl.17.30 och efteråt får man avnjuta en kopp té i fri samvaro.

Den finska Tomasmässan firas på söndagar i Mikael Agricola:

Tomasmässan har fått sitt namn efter aposteln Tomas, den apostel som tvivlade och inte kunde tro förrän han själv såg den uppståndne Jesus. Namnet förpliktigar Tomasmässan. Det är en gudstjänst till vilken man är välkommen vare sig man är en tvivlande eller en troende Tomas eller vare sig man tidigare har gått ofta eller sällan i kyrkan.

Svenska Tomasmässan firade 20-års jubileum 25.11 2014.

Du är också välkommen med i Tomasmässan!

Kontaktperson: pastor Ulf Skogström, Gemensamt församlingsarbete vid Helsingfors kyrkliga samfällighet.

tfn. 09-23402239

e-post: ulf.skogstrom@evl.fi

Arrangör för svenska Tomasmässan är Helsingfors svenska ev. luth. församlingar.

Svenska Tomasmässan firade 20-års jubileum 25.11.2014. Biskop Björn Vikström predikade och Minna Silfvergrén var liturg.

(Foto MAO Lindholm)

Sidoaltare i Tomasmässan (Foto Erkki Talvila) och Tomasmässans kors nertill (Foto Roosa Saminen).