Startsida > Församlingar > Matteus församling > Nyheter > 2016 > 11 >

Den gyllene fjädern - ett brädspel till barn som inleder förskolan

17.11.2016 15:10 / uppdaterad 18.11.2016 15:46

Den gyllene fjädern är ett brädspel som församlingarna i Helsingfors kyrkliga samfällighet kommer att skicka till barn i förskolåldern. Det här sker inom ramen för församlingarnas projekt "Det bästa för minstlingen". Därmed har man skapat en helhet för församlingarna när det gäller att minnas minstlingarna i olika livsskeden.

Snart dimper ett paket ner genom postluckan med familjens 6 år gamla barns eget namn. När minstlingarna öppnar sitt paket hittar de ett intressant och lärorikt brädspel som heter "Den gyllene fjädern" en gåva från hemförsamlingen i Helsingfors. Det är en fortsättning på de sagoböcker och vaggvisor i bokform och som CD skivor, genom vilka församlingarna i staden önskar minnas minstlingarna i olika livsskeden. Därmed är samlingen av gåvor till barnen komplett inom ramen för församlingarnas projekt "Det bästa för minstlingen".

"Den gyllene fjädern kommer i fortsättningen att postas i augusti till barnen som börjar i förskolan. Adressuppgifterna är plockade från den evangelisk lutherska kyrkans adressregistersystem.

Genom att spela det nya brädspelet kan barnet utveckla sin förmåga att lösa olika uppgifter vilka också kan vara överraskande. Kaisa Raittila har skrivit texterna till spelet och illustrationerna står Nina Haiko för. Brädspelet har utvecklats av Peliko/Martinex.

Mer info: www.pienelleparasta.fi Svenska www.enbartdetbasta.fi

Brädspelet "Den gyllene fjädern" utvecklar barnens förmåga att lösa olika uppgifter. Foto: Erja Piipponen.