Startsida > Församlingar > Matteus församling > Nyheter > 2016 > 11 >

Heikki Sarmantos nya oratorium "Johannes döparen" framförs i Johanneskyrkan

01.11.2016 15:03

Heikki Sarmanto och Kim Rich står för det splitternya oratoriet "Johannes döparen" som är tidlöst och speglar såväl nuet som det förgångna. Sarmanto har komponerat oratoriet till Johanneskyrkans 125 års jubileum och det framförs fredagen den 11 november kl.19.

Kompositören Heikki Sarmanto har komponerat ett nytt oratorium "Johannes döparen" till Johanneskyrkans 125 års jubileum. Sarmanto har i femtio års tid komponerat kyrkomusik av olika slag. Det nya oratoriet framförs i Johanneskyrkan fredagen den 11 november kl.19. Vi får höra starka och livfulla toner till text av Kim Rich från USA. I rollerna bland andra Maria Lund och Jarmo Mäkinen.

Verkets magik och drama uppstår av samklangen mellan orkestern, solisterna och kören jämte fri improvisation. Sarmanto anser att människorösten är det bästa instrumentet. Oratoriet speglar vår tid såväl med sin tematik som musik. Berättelsen är tidlös. Bljettförsäljningen har kört i gång.

Oratoriet "Johannes döparen" är tidlöst. Fr. v. Sarmanto, Lund och Mäkinen.